Beleid Corona virus

Informatie fysiotherapie en het Corona virus

Je kan er niet meer omheen, iedereen heeft inmiddels last van de gevolgen van het Corona virus (COVID-19). Dagelijks houden wij vanuit Het Fysiolab de nieuwsberichten en adviezen in de gaten en proberen zo goed mogelijk te handelen aan de hand van de actuele situatie. De situatie verandert met de dag, wat van iedereen een behoorlijk mate van flexibiliteit en wijsheid vraagt om de situatie zo goed mogelijk onder controle te houden.

Vanwege de huidige situatie rondom het corona virus bieden wij (tijdelijk) fysiotherapie aan via e-consult. Lees hier meer over wat wij in deze tijd voor jou kunnen betekenen.

Update 23-03-2020:

Nieuwe inzichten wijzen erop dat overdragen van het corona virus toch mogelijk is bij contact met mensen zonder klachten waar eerst nog werd uitgegaan van het feit dat dit niet mogelijk zou zijn. Dit heeft geleidt tot het aanscherpen van de positie vanuit het RIVM en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten (KNGF): “behandeling van patiënten die geen symptomen vertonen, is niet meer zonder meer mogelijk”. 

Wij volgen het advies van onze beroepsvereniging en het kabinet om face-to-face behandelingen te staken. Ben je al bij ons onder behandeling, dan hebben we al contact via e-mail, whatsapp of anders. Dit houden we zo, of breiden we uit waar dit voor jou nodig is!

Heb je een klacht, dan zullen we een telefonisch of e-consult inplannen om je van advies te voorzien. Als fysiotherapeut zijn we ontzettend goed in staat om je een diagnose te geven en een op maat-gemaakt behandelplan samen te stellen (met momenteel erg veel oefeningen welke je thuis kunt doen!) op afstand. Om de zoveel tijd kunnen we weer eens inbellen om te overleggen hoe het gaat: hoe gaat met jou en de klachten, zijn de oefeningen gelukt, of worden ze te gemakkelijk en wil je nieuwe (en/of zwaardere) oefeningen hebben? We kunnen je geen kop Nespresso aanbieden, maar als je zelf de koffie regelt, dan voelt het net alsof we naast je staan.

Fysieke behandelingen vermijden we momenteel zoveel mogelijk. We hoeven het belang hiervoor vast niet uit te leggen. Bel voor houding- en bewegingsgerelateerde klachten niet de huisarts (die zijn momenteel erg druk met het corona virus en moeten we zoveel mogelijk ontlasten), maar maak een afspraak bij ons en we kunnen je één ding beloven: online zijn we er voor je.

Luc en Luuk

Update 21-03-2020: richtlijnen behandeling door de fysiotherapeut

 1. Je behoort tot de groep kwetsbare mensen, zoals gedefinieerd door het RIVM.
 2. Je hebt last van één, of meerdere verschijnselen:
  • (neus)verkoudheid;
  • hoesten, kuchen, niezen;
  • loopneus;
  • keelpijn;
  • verhoging of koorts;
  • kortademigheid;
  • hoofdpijn;
  • brandende ogen;
  • moeheid;
  • je ziek voelen;
  • diarree.
 3. Je behoort niet tot de kwetsbare groep en hebt geen van de genoemde verschijnselen zoals genoemd onder 2. Dan kan de behandeling plaatsvinden zoals gebruikelijk. Je kunt er momenteel ook voor kiezen een digitale afspraak te maken.

Behoor je tot categorie 1, of 2, dan is uitstellen van de afspraak beter. Neem hiervoor contact met ons op. Wat wel mogelijk blijft is een digitale afspraak.

Update 19-03-2020:

Voor alle houding- en bewegingsgerelateerde klachten staan wij voor je klaar, echter met aangepaste openingstijden. De openingstijden van het sportmedisch centrum waarbinnen wij ons bevinden worden namelijk per direct aangepast ten opzichte van normaal, dagelijks zijn wij van 8:00 – 17:00 uur op afspraak beschikbaar, maar onze avond- en weekendopenstelling komt tot nader order te vervallen. 

Update 17-03-2020: 

Fysiotherapie blijft schouder aan schouder met de huisartsenzorg als eerste aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde klachten. Dit om zo de toenemende druktes bij huisartsen en ziekenhuizen te verlichten. E-consulten, triage op afstand per telefoon etc. is momenteel allemaal mogelijk.

Update 16-03-2020:

Bij Het Fysiolab volgen we de richtlijn van het RIVM, wat betekent: de behandelingen kunnen vooralsnog doorgaan omdat wij één op één behandelen. Wij nemen wel extra voorzorgsmaatregelen zoals:

 • Geen handen geven bij binnenkomst en vertrek;
 • Wij desinfecteren onze handen grondig na elke behandeling;
 • Wij verzetten afspraken als we zelf niet fit zijn.

Ook jij kunt bijdragen in deze situatie:

 • Neem een eigen handdoek mee;
 • Geef geen handen bij binnenkomst en vertrek;
 • Desinfecteer je handen met desinfectiemiddel bij binnenkomst in de kamer;
 • Meld je af bij lichte klachten (ook binnen 24 uur voor de afspraak brengen wij de behandeling niet in rekening);
 • Mocht je twijfelen, zeg de afspraak af.

E-consult:
Mocht je toch graag advies willen dan is er nu de mogelijkheid voor een e-consult. Dit wordt momenteel vergoed door de zorgverzekeraar als zijnde een normale zitting fysiotherapie en is in deze periode een goed alternatief om toch contact te houden. Heb je liever contact via Facetime, of Skype i.p.v. een regulier consult, dan plannen wij hiervoor gewoon een afspraak in. Je kunt ons direct bereiken via de onderstaande telefoonnummers, houdt er wel even rekening mee dat wanneer wij in behandeling zijn, wij onze telefoon niet beantwoorden.

Luc Schout (0624456849)
Luuk Siemes (0638451568)