Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie?

In onze vorige blog stonden we stil bij de algemene werking van de zorg en de specifieke rol van fysiotherapie daarin. Heb je deze blog gemist? Lees meer over: ‘hoe werkt de zorg?’. In deze nieuwe blog staan we stil bij een aantal verzekeraars en hun aanbod voor 2022. 

De beste verzekering voor fysiotherapie

Het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft alle zorgverzekeringen beoordeeld en heeft op een rijtje gezet welke zorgverzekeraar de beste verzekering aanbiedt. Dit hebben ze gedaan voor drie categorieën: 10 – 20 behandelingen vergoed, 20 – 30 behandelingen vergoed of 30 of meer behandelingen vergoed. De verzekeringsmaatschappijen die goed scoren, zijn: A.S.R., D.S.W., VVAA, PNOzorg, ONVZ en Stad Holland. Uitgebreide informatie hierover vind je op de defysiotherapeut.com.

Fysiotherapie bij Het Fysiolab in 2022

Het Fysiolab heeft in 2022 met nagenoeg alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, enkel Zorg en Zekerheid en Just (van CZ) zijn niet gecontracteerd. Ongeacht de verzekeraar kun je altijd bij ons terecht. Indien gecontracteerd, sturen wij de factuur rechtstreeks naar jouw verzekeraar. Bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar sturen wij de factuur naar jou en kun je (een gedeelte) van het bedrag zelf bij jouw zorgverzekeraar terugvragen. 

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering

Meestal wordt fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering vergoed, maar in een aantal gevallen valt fysiotherapie onder vergoeding vanuit de basisverzekering (vanaf 18 jaar): 

  • Als jouw zorg voorkomt op de chronische lijst fysiotherapie. In dit geval wordt deze vanaf de 21e behandeling vergoed. 
  • Bij arthrose aan de heup of knie worden 12 behandelingen fysiotherapie vergoed.

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Indien dit risico nog niet (volledig) is verbruikt, zal de zorgverzekeraar dit eerst verrekenen.  

Controleer jouw zorgverzekeraar

In 2022 wordt bij de meeste zorgverzekeraars gesneden in het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In sommige gevallen gaat de premie omhoog. Het loont zich om goed te kijken naar je eigen situatie en indien gewenst eens te vergelijken via Independer.

Mocht je na het lezen van de bovenstaande informatie, toch behoefte hebben aan verdere toelichting. Schroom niet en vraag het ons wanneer je in de praktijk bent.  

Meer blogs

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is in Nijmegen gevestigd binnen het Sportmedisch Centrum HAN SENECA.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief