Onze specialisaties

Fysiek

Het Fysiolab helpt je snel weer op weg bij klachten opgelopen door het sporten, werken, een operatie, of door heel iets anders. 

Samen met jou kijken we naar de oorzaak van de klachten en bepalen we welke behandelopties voor jou het beste zijn. Hierbij werken we ‘patient-centered’, dat houdt in dat we een strategie samenstellen gericht op het bereiken van jouw doel: pijnvrij kunnen sporten, zonder klachten je werk uitvoeren, of draait om heel iets anders zoals simpelweg gezond zijn.

Voeding

Bewegen en sporten zijn belangrijk, maar zonder de juiste voeding, op het juiste moment, kan de plank worden misgeslagen. (Sport-)diëtetiek voorziet jou van advies en begeleiding bij diverse (sport gerelateerde) vragen.

Jouw hoofddoelstelling is de leidraad voor ons traject. Om jouw hoofddoelstelling te behalen zullen we kleinere, haalbare doelen beschrijven waardoor je steeds een stapje verder komt en een gezonde en duurzame relatie met voeding ontwikkeld/ behoudt. 

Voor deze en vele andere vragen kun je bij Het Fysiolab terecht. Naast voedingsbegeleiding kun je ook terecht voor het meten van je lichaamssamenstelling volgens de internationale ISAK methode.

Performance

Blessurepreventie en performance gaan hand-in-hand: bewezen is dat training op de juiste intensiteit/hartslagzone zorgt voor minder blessures en het optimaliseren van je trainingseffect. Minder kans op blessures én betere prestaties.

Het Fysiolab biedt uitgebreide test- en begeleidingsmogelijkheden. Voor elke sporter is er een pakket testen welke het meeste inzicht geven in de huidige stand van zaken: wat zijn je zwakke punten én waar liggen je sterke punten? Waar kun je jezelf verbeteren om nóg meer uit jouw sport te halen en waar moet je jezelf verbeteren om zwakke punten weg te werken? Denk hierbij aan kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, lactaatwaardes, etc.


Daarnaast bieden we sportbegeleiding: wil je graag dat ene sportevenement doen, maar zoek je begeleiding hoe je daarvoor moet trainen? Wij helpen je graag op weg door je te voorzien van trainingsschema’s gericht op jouw doel, op basis van jouw resultaten en feedback wordt het schema continue bijgewerkt en werken we naar jouw eindresultaat toe.

Science

Één van onze speerpunten is het delen van kennis met anderen. Geregeld schrijven wij blogs over diverse onderwerpen binnen de sport en de (musculoskeletale) fysiotherapie, geven we een fysieke presentatie/ workshop over blessurepreventie, core stability, of het welzijn van werknemers. 

Geïnteresseerd en benieuwd wat Het Fysiolab voor jou kan betekenen? Neem contact op om eens te praten over waar wij jullie kunnen ondersteunen. Workshops, clinics, of presentaties kunnen altijd bij ons worden gegeven, maar we komen net zo graag bij jullie in-company.

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is gevestigd in HAN SENECA.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief