E-consult fysiotherapie

E-consult fysiotherapie

Iedereen wordt geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus en thuisblijven wordt ten strengste geadviseerd. Helaas houdt het lichaam daar niet altijd rekening mee en kunnen houding- en bewegingsgerelateerde klachten ook nu vervelend aanwezig zijn en blijven. Daarom bieden we bij Het Fysiolab de mogelijkheid om een e-consult in te plannen. 

e-consult fysiotherapie

Wat is een e-consult fysiotherapie?

Bij een e-consult vindt de intake en behandeling via een videoverbinding plaats. Op het moment dat je je aanmeldt (via het aanmeldformulier, per e-mail, of telefoon), zullen wij telefonisch contact met je opnemen om wat verdere gegevens te noteren. Hierna ontvang je een e-mail met een uitnodiging voor het e-consult op de afgesproken datum en tijd. 

De diagnose en behandeling

Het intakegesprek is het belangrijkste onderdeel waarin we achterhalen waar de klachten vandaan komen. Een e-consult is daar uitstekend voor. Nadat we jou hebben voorzien van een duidelijke diagnose, geven we natuurlijk ook een prognose. Dit is een inschatting qua tijd: hoe lang gaat het duren voordat de klachten minder worden, na hoeveel weken hebben de oefeningen effect. Daarna stellen we een op-maat-gemaakt behandelplan voor jou samen, dit kan onder andere bestaan uit advies en voorlichting: hoe ontstaan de klachten, wat mag je wel/niet doen en stellen we een trainingsschema voor je samen gericht op de verbeterpunten. Tijd om aan zwakke onderdelen te werken (core stability, kracht van bepaalde spieren, flexibiliteit, etc.) is er momenteel genoeg. Zo kunnen we toch veel voor je betekenen. 

Vergoeding e-consult fysiotherapie

Het e-consult is vergelijkbaar met een normaal consult. Indien je aanvullend verzekerd bent wordt de rekening naar de zorgverzekeraar verstuurd indien wij een contract met jouw zorgverzekeraar hebben afgesloten. Anders sturen we de rekening naar jou en kun je deze zelf indienen bij de zorgverzekeraar en krijg je een (gedeeltelijk) vergoeding van de kosten. 

Op zoek naar een e-consult fysiotherapie?

Wij bieden op-maat-gemaakte fysiotherapie, welke jij nodig hebt en wanneer jij die nodig hebt. Nu ook middels een e-consult. Neem gerust contact op of meld je aan via ons aanmeldformulier.