COVID-19 revalidatie

Covid-19 revalidatie in Nijmegen

Het coronavirus kan flinke gevolgen hebben voor je gezondheid en conditie. In 80% van de gevallen uit het virus zich als een luchtweginfectie met milde, of matige klachten. Rondom sportactiviteiten kan ook een matige uiting van het virus, al grote gevolgen hebben. Waar het voor corona geen probleem was intensief te sporten, kost dat nu in één keer veel meer moeite. Klachten zoals kortademigheid en/of vermoeidheid worden veel gezien. Het Fysiolab kan je begeleiden in de weg terug naar jouw sportactiviteiten. 

Revalidatie na Corona

Tijdens de intake gaan we eerst uitgebreid in op jouw huidige klachten, wat je weer wil bereiken en bepalen we jouw huidige inspanningsniveau. Op basis van deze gegevens stellen we een trainingsschema samen gericht op kracht, uithoudingsvermogen en indien noodzakelijk ademhalingsoefeningen. 

Onder supervisie train je 1 tot 2 keer per week, dit is onder meer afhankelijk van de doelstelling die we samen hebben opgesteld. 

Vergoeding revalidatie na COVID-19

De revalidatie na corona wordt vergoed vanuit de basisverzekering (dit valt onder het eigen risico) indien je een verwijzing hebt van jouw huisarts, of een medisch specialist. Daarnaast moet je toestemming geven voor het gebruik van jouw gegevens t.b.v. wetenschappelijk onderzoek. Op de website van Covid Paramedisch Onderzoek kun je daar meer over lezen. 

Wil jij het sporten na Corona weer oppakken?

Maak dan een afspraak voor de start van jouw revalidatie. Wij bieden op-maat-gemaakte fysiotherapie, welke jij nodig hebt en wanneer jij die nodig hebt. Neem gerust contact op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

corona revalidatie nijmegen