Fysiotherapie motorsport

Het Fysiolab biedt fysiotherapie en manuele therapie in Nistelrode en Nijmegen aan gericht op motorsport gerelateerde blessures. Naast manuele therapie en fysiotherapie kunnen we ook indien nodig behandelen middels dry needling

Fysiotherapie voor de motorsport

Op basis van ruim 10 jaar ervaring in de revalidatie van motorsport gerelateerde klachten kunnen wij het verschil maken. Hierbij wordt gekeken naar de optimale functionaliteit van het gehele lichaam waarbij nek, onderarm en de voet/enkel regio in het bijzonder. Een verminderde stabiliteit of mobiliteit van de nek kan klachten geven in de onderarm regio als voorbeeld. Verminderde mobiliteit van de enkel kan klachten geven in de knie tot zelfs een compensatie in de onderrug. Enkele voorbeelden waarin we laten zien ons niet alleen te concentreren op een lokale aanpak maar vooral naar het complete plaatje kijken van coureur en machine.

Onze ervaring ligt op het gebied van veel voorkomende motorrace gerelateerde klachten zoals:

Motorsport gerelateerde revalidatie en begeleiding

Naast motorsport gerelateerde revalidatie bieden wij ook ondersteuning aan op het gebied van:

  • Een motor specifieke beweeg screening waarbij er een persoonlijk plan wordt gemaakt om winst te behalen uit de kracht, mobiliteit en stabiliteit op de motor.
  • Voedingsadvies om te zorgen voor een juiste verhouding tussen uithoudingsvermogen, kracht en lichaamsgewicht. 
  • Inspanningstesten waaruit op maat gemaakt trainingsadvies kan volgen.
Mocht onze fysiotherapeutische aanpak om wat voor reden niet afdoende zijn bij bijvoorbeeld armpump klachten beschikken wij ook over een uitgebreid netwerk om je alsnog verder op weg te helpen.
 

Op zoek naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in de motorsport?

Wij bieden op-maat-gemaakte fysio en manuele therapie, welke jij nodig hebt en wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van motorsport? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

Fysiotherapie motorsport

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is in Nijmegen gevestigd binnen het Sportmedisch Centrum HAN SENECA en in Nistelrode binnen Levelfour Networks direct aan de A50.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief