Manuele therapie

Manuele therapie in Nijmegen

Het Fysiolab biedt manuele therapie in Nijmegen aan. Een Master Manueel Therapeut (MMT) is een fysiotherapeut gespecialiseerd in de bewegingsleer van de gewrichten en in het bijzonder de wervelkolom. Na het afronden van de studie fysiotherapie heeft de manueel therapeut daarvoor een driejarige master afgerond waaronder een wetenschappelijke scriptie waardoor onze therapeuten de Master of Science (MSc.) titel hebben verkregen.

manuele therapie nijmegen

Hoe werkt manuele therapie?

De manueel therapeut gebruikt kennis van de meest recente wetenschappelijke inzichten om zo de best beschikbare behandelmethode te selecteren. Hieronder vallen diverse trainingsvormen (kracht, stabiliteit, enz.), dry needling, mobilisaties en manipulaties. Dat laatste staat ook wel bekend als kraken.

Bij welke klachten werkt manuele therapie?

Manuele therapie is geschikt bij alle klachten aan de wervelkolom en gewrichten van de armen en benen. Klachten die veelvuldig voorkomen zijn onder andere: hoofd- en nekpijn, duizeligheid a.g.v. de nek, klachten aan de borst/ribben, schouderklachten, frozen shoulder, lage rug-, bekken (SI) en heupklachten, elleboogklachten en voet- en enkelklachten. Bij Het Fysiolab zijn we sport-georiënteerd en passen we manuele therapie ook met tevredenheid toe binnen een scala aan sport gerelateerde klachten.

Op zoek naar een manueel therapeut in Nijmegen?

Wij bieden op-maat-gemaakte manuele therapie, welke jij nodig hebt en wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldformulier.