Sportfysiotherapie

Het Fysiolab biedt sportfysiotherapie in Nijmegen aan. Bij Het Fysiolab zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van sportblessures. Vanuit jarenlange ervaring binnen de (Olympische) topsport en breedtesport is er unieke expertise op het gebied van sportblessures aanwezig. Deze expertise is beschikbaar voor niet alleen de topsporter, maar voor iedereen. Of je nu net begint met een start-to-run, één keer per week squasht, of dat je dagelijks traint voor je volgende hardloopwedstrijd of triathlon, werkt aan het verbeteren van je PR op de backsquat of deadlift. Wij zijn er voor je. Ongeacht op welk niveau jij jouw sport beoefend.

sportfysiotherapie Nijmegen

Sportfysiotherapie behandeling

Op het moment dat je bij ons binnenkomt vindt een uitgebreide intake en onderzoek plaats. Hierbij kijken we niet alleen naar jouw pijnlijke knie, schouder of rug, maar ook naar het geheel. De keten, zoals wij dat noemen. Een knieblessure kan namelijk ook ontstaan uit problemen vanuit de voet en/of enkel, of juist hoger in de keten vanuit oorzaken rondom de heup, of rug. Indien geïndiceerd kunnen we ook een isokinetische krachttest afnemen, hierbij maken we gebruik van een machine waarmee we tot op een paar gram nauwkeurig de kracht in jouw spieren kunnen meten. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn na een voorste kruisbandblessure, waarbij we de verschillen tussen de geopereerde en niet-geopereerde zijde in kaart brengen. Naast dit voorbeeld zijn er legio andere situaties waar dit van belang kan zijn.

Sportfysiotherapie in Nijmegen

Je kunt bij ons terecht met elke sportblessure, een aantal blessures waar wij ons bij Het Fysiolab op specialiseren zijn:

Vanuit onze locatie in Nijmegen, binnen het sportmedisch centrum HAN Seneca op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en SportCity in Nijmegen, hebben wij goede contacten met andere (para-)medici. Mocht het voor jouw revalidatie noodzakelijk zijn een andere specialist in te schakelen, dan zijn de lijntjes kort en is aanvullende expertise snel ingeschakeld.

Op zoek naar een sportfysiotherapeut in Nijmegen?

Bij Het Fysiolab bieden wij op-maat-gemaakte sportfysiotherapie, welke jij nodig hebt, wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldformulier.