Manuele therapie Nijmegen

Wij bieden manuele therapie in Nijmegen aan. Manuele therapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij het doel is om het functioneren van de gewrichten en daarmee je houding en bewegingen te verbeteren. Onze manueel therapeuten bewegen de gewrichten, zenuwstructuren of spieren om klachten te verhelpen. Daarnaast kijken zij ook naar preventieve behandelingen waarbij de spieren worden versterkt om terugkerende klachten te voorkomen. Onze locatie in Nijmegen is uitgerust met de nieuwste apparatuur waarmee we jouw herstelproces van begin tot eind kunnen in kaart kunnen brengen.

Manueel therapeut Nijmegen

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Al onze manueel therapeuten hebben één of meerdere Master of Science titels en gebruiken de meest recente wetenschappelijk inzichten om zo de best beschikbare behandelmethode te selecteren. Door deze specialisatie gebruiken onze manueel therapeuten veelal andere technieken dan een fysiotherapeut. Hierdoor kunnen er complexere klachten verholpen worden en werk je samen met onze therapeut aan het voorkomen van het terugkeren van klachten. 

Bij welke klachten werkt manuele therapie?

Manuele therapie is geschikt bij alle klachten aan de wervelkolom en gewrichten van de armen en benen. Klachten die veelvuldig voorkomen zijn onder andere:

  • Hoofd- en nekpijn
  • Duizeligheid a.g.v. de nek
  • Klachten aan de borst/ribben
  • Schouderklachten
  • Frozen shoulder
  • Lage rug-, bekken(SI) en heupklachten
  • Elleboogklachten
  • Voet- en enkelklachten

Bij Het Fysiolab zijn we sport-georiënteerd en passen we manuele therapie ook met tevredenheid toe binnen een scala aan sportgerelateerde klachten.

Op zoek naar een manueel therapeut in Nijmegen?

Bij Het Fysiolab bieden wij op-maat-gemaakte manuele therapie in Nijmegen, welke jij nodig hebt, wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

Manuele therapie Nijmegen