Lactaat test

Lactaat test in Nijmegen

Bij Het Fysiolab kun je als hardloper terecht voor een inspanningstest met lactaatmeting.

Wat is een lactaat test?

Een lactaattest is een test waar aan de hand van kleine bloeddruppels de intensiteit van je training wordt bepaald. Lactaat is het eindproduct van het koolhydraatmetabolisme welke toeneemt onder zuurstofarme omstandigheden. Bij een zuurstoftekort (intensievere inspanning) zal er meer lactaat gevormd worden. Doordat bepaald wordt hoe hoog de lactaatwaarde is op een vaste snelheid waar je op rent, kan daardoor worden bepaald tussen welke snelheden jouw trainingszones liggen.

Zo kun je aan de hand van de lactaatwaarden een beter beeld krijgen van de intensiteit van de trainingen en kun je ook beter het niveau bepalen waarop een duurloop, tempoduurloop of een intervaltraining moet plaatsvinden.  

Hoe gaat de lactaatmeting in zijn werk?

De test zal in de meeste gevallen plaatsvinden op een loopband om de test in een zo gestandaardiseerd mogelijke situatie uit te kunnen voeren. Eventueel kan de test ook buiten uitgevoerd worden op locatie. Na een warming up ga je op verschillende snelheden een aantal blokken van 5 minuten hardlopen. Standaard volgen we daarbij het Zoladz protocol. Na elk blok wordt jouw lactaatwaarde gemeten om daaruit de intensiteit te bepalen. In totaal neemt de test ongeveer 1 uur in beslag. De kosten van een lactaattest bij Het Fysiolab zijn €115,-

Combinatie met hardloopanalyse, running check up of trainingsbegeleiding

Naast de lactaattest bieden wij nog verdere mogelijkheden om jou efficiënter te laten lopen, trainen en hierbij de kans op blessures te verkleinen. Zo kun je de lactaattest combineren met een hardloop techniekanalyse, running check up of trainingsbegeleiding vanuit Het Fysiolab.

Op zoek naar een lactaatmeting in Nijmegen?

Wij bieden op-maat-gemaakte therapie, welke jij nodig hebt en wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

Lactaat test Nijmegen