Symposium: Blessurepreventie en hardlopen

 

Ondanks vele enthousiaste reacties op ons symposium, valt het aantal daadwerkelijke aanmeldingen tegen. Het lijkt erop dat de vrijdagavond niet het beste moment is voor veel mensen. Na veel wikken en wegen, hebben we moeten besluiten om de avond aanstaande vrijdag te annuleren.

Ons plan is deze avond in oktober opnieuw te gaan organiseren. We melden ons na de zomer weer hiervoor. Hopelijk zien we je dan! Groet Luc en Luuk 

 

Vrijdagavond 28 juni is het zover: ons 1e symposium. Een avond waarop we kennis en vaardigheden over het verminderen van risico’s bij het hardlopen met jullie willen delen. Hardlopen kent een hoog aantal blessures, wie al langer rent heeft vast al kennis gemaakt met een aantal zoals de achillespeesblessure, de runners knee, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat als je geblesseerd raakt, hoe kun je de blessures voorkomen, wat is verstandig als je net begint met hardlopen? Deze (en andere) vragen willen we beantwoorden tijdens deze avond, bedoelt voor jullie, sportievelingen.

We hebben het volgende programma samengesteld:
– 18:45 uur: inloop
– 19:00 uur: presentatie 1, veelvoorkomende hardloopblessures
– 19:45 uur: presentatie 2, de achillespees
– 20:30 uur: start workshop
– 21:30 uur: afsluiting

Accreditatie
De scholing is geaccrediteerd met 2 licentiepunten door de Atletiekunie en met 2,5 OKFT door de opleiding Fysiotherapie (HAN, 1e en 2e jaar bachelor).

Kosten
De kosten van deze avond bedragen €20,-. Ben je student van de HAN dan betaal je het gereduceerde tarief van € 12,50.

Aanmelden
Wil je erbij zijn? Schrijf je dan direct in via het aanmeldformulier (https://forms.gle/tpLYJPBfm4DosA7P8) en na betaling ontvang je van ons een inschrijfbewijs.

Wie is Luc Schout?
Luc Schout is werkzaam als fysio-manueel therapeut bij Het Fysiolab en de Atletiekunie. Op Papendal zorgt hij ervoor dat de topatleten belastbaar worden en blijven en zo tot optimale prestaties in training en wedstrijden kunnen komen. Bij Het Fysiolab begeleidt hij voornamelijk duursporters in de revalidatie van blessures en richting sportdoelen. Daarnaast is hij fanatiek hardloper op afstanden van 5km tot de marathon.

Luc verzorgt de presentatie ‘veel voorkomende blessures bij hardlopers’ en de workshop ‘techniektraining van het hardlopen’.

Meer informatie
Hardlopen is een blessuregevoelige sport, wat zijn nu de meeste voorkomende blessures, mogelijke oorzaken en misschien nog wel belangrijker hoe kunnen we proberen ze te voorkomen. Luc zal in zijn presentatie ingaan op deze bovenstaande vragen. In het praktijk gedeelte geeft hij bruikbare tips om je hardlooptechniek te verbeteren welke je direct toe kan passen bij het hardlopen. De presentatie en workshop zijn geschikt voor looptrainers en hardlopers van alle niveaus.

Wie is Luuk Siemes?
Luuk Siemes is fysio-manueel therapeut, bewegings- en gezondheidswetenschapper, werkt als mede-eigenaar bij Het Fysiolab en is docent bij HAN Sport en Bewegen voor het expertiseteam Sport and Exercise Nutrition. Daar is hij onder andere betrokken bij de minor ‘blessurepreventief samenwerken in de sport’ waar studenten onderzoek doen naar veelvoorkomende blessures en interventies om het risico hierop te verminderen. Luuk vind je momenteel veel in het zwembad, in training voor de zwemoversteek van het IJsselmeer in augustus.

Luuk zal 28 juni de presentatie over de achillespees en de workshop ‘blessurepreventieve circuittraining’ verzorgen.

Meer informatie
Achilles, held uit de Griekse mythologie sneuvelde uiteindelijk door zijn enige zwakke plek: zijn achilleshiel. In de presentatie zal Luuk ingaan op één van de meest voorkomende structuren verantwoordelijk voor hardloopblessures: de achillespees. Hoe ontstaan achillespeesblessures, hoe te handelen in het geval van een blessure en welke mogelijkheden liggen er ter preventie van deze blessure? De workshop zal in het teken staan van het toepassen van deze kennis in de vorm van een circuittraining.

Voor beide workshops wordt gepaste sportkleding aangeraden. Bij mooi weer vindt de workshop ‘techniektraining van het hardlopen’ buiten plaats. De workshop ‘blessurepreventieve circuittraining’ wordt binnen in de sportzaal gegeven.
Deelname aan de workshops is op basis van keuze, het is niet mogelijk om aan beide workshops deel te nemen.

Wij hebben er zin in, we zien je daar!

Luc & Luuk

Voorwaarden
* Let op, je inschrijving is compleet na het overmaken van het inschrijfgeld.
*Indien de avond onverhoopt geen doorgang kan vinden als gevolg van te weinig aanmeldingen wordt het volledige inschrijfgeld gerestitueerd.