Sportdiëtist

Diëtist en Sportdiëtist

De term ‘diëtist’ is een beschermde titel en mag alleen worden gebruikt door deskundigen die (minimaal) een afgeronde HBO opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond. 

De term ‘sportdiëtist’ mag worden gebruikt op het moment dat de diëtist een specialistische opleiding richting sport heeft afgerond. 

ISAK Level 1 Meten van lichaamssamenstelling

In deze cursus heb ik geleerd om op een gestandaardiseerde manier lichaamssamenstelling te bepalen en monitoren. ISAK; The International Society of the Advancement of Kinanthropometry, is een internationale organisatie en werkt met een accreditatieschema met vier levels. 

Hoe werkt sportdiëtetiek?

De sportdiëtist maakt een persoonlijk sportvoedingsplan op basis van drie pijlers; praktijkervaring, wetenschappelijk onderzoek en de wens van de cliënt. 

Om ervoor te zorgen dat er progressie wordt geboekt is het belangrijk een onderbouwd advies te geven dat haalbaar is voor de cliënt. Door de cliënt centraal te stellen, wordt de hulpvraag duidelijk. Naar aanleiding van de hulpvraag worden doelstellingen besproken met bijbehorende uitvoeringsafspraken waar de cliënt mee aan de slag kan gaan. 

Het onderbouwen van veranderingen is daarbij cruciaal; waarom zou je iets anders aan kunnen pakken om je doel te bereiken? Op die vragen geeft de sportdiëtist antwoord. Zodat je niet alleen met de verandering te maken hebt, maar juist leert waarom iets wel of niet werkt! 

Wanneer kan sportdiëtetiek je helpen?/ Wanneer kun je sportdiëtetiek inzetten?

Schakel de sportdiëtist in wanneer je; jouw prestatie wil optimaliseren denk hierbij aan: de voorbereiding voor een marathon, ultraduurloop, het deelnemen aan teamssporten, het inwegen gewichtsklassesport. 

Denk bijvoorbeeld ook aan advies in de volgende situaties: wanneer je meer spiermassa wil opbouwen, wil dalen in vetmassa, bang bent om af te vallen/ aan te komen (tijdens een blessureperiode), graag meer structuur wil zien in jouw voedingspatroon, tips en tricks wil ontvangen voor periodes waarin je veel onderweg bent. 

Op zoek naar een sportdiëtist in Nijmegen?

Wij bieden vanuit Het Fysiolab persoonlijk sportvoedingsadvies aan, dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar wat onze sportdiëtist Imke voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via het aanmeldingsformulier.

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is gevestigd in HAN SENECA.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief