Sportfysiotherapie Nijmegen

Sportfysiotherapie is een tak binnen de fysiotherapie die zich richt op sportblessures en blessures bij sporters. Als musculoskeletale fysiotherapeuten richten we ons op behandeling van blessures, preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten. Vanuit jarenlange ervaring binnen de (Olympische) topsport en breedtesport is er unieke expertise op het gebied van sportblessures aanwezig. Deze expertise is voor iedereen beschikbaar. Of je nu net begint met een start-to-run, één keer per week squasht, of dat je dagelijks traint voor een nieuw PR tijdens je volgende triathlon of hardloopwedstrijd. Wij bieden op-maat-gemaakte sportfysiotherapie in Nijmegen, welke jij nodig hebt, wanneer jij die nodig hebt.

Sportfysiotherapie in Nijmegen

Het Fysiolab in Nijmegen bevindt zich in het Sport Medisch Centrum Seneca in de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN). Wij bieden zowel sportfysiotherapie in Nijmegen als in Nistelrode aan. Binnen onze  locatie in Nijmegen hebben we unieke faciliteiten tot onze beschikking. We maken onder andere gebruik van een isokinetisch krachtapparaat (Cybex test) en verschillende performance testapparatuur zoals een sprongmat en agility testapparatuur. Vanuit deze unieke faciliteiten kan Het Fysiolab altijd een behandeling en sportrevalidatie op maat aanbieden en beschikt het over het nieuwste testapparatuur om objectieve metingen van performance te kunnen doen.

Sportfysiotherapie behandeling en revalidatie

Op het moment dat je bij ons binnenkomt vindt een uitgebreide intake en onderzoek plaats. Hierbij kijkt de fysiotherapeut niet alleen naar jouw pijnlijke knie, schouder of rug, maar ook naar het geheel. De keten, zoals wij dat noemen. Een knieblessure kan namelijk ook ontstaan uit problemen vanuit de voet en/of enkel, of juist hoger in de keten vanuit oorzaken rondom de heup, of rug. Indien geïndiceerd kunnen we ook een isokinetische krachttest afnemen, hierbij maken we gebruik van een machine waarmee we tot de kilogram nauwkeurig de kracht in jouw spieren kunnen meten. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn na een voorste kruisbandblessure, waarbij we de verschillen tussen de geopereerde en niet-geopereerde zijde in kaart brengen. Naast dit voorbeeld zijn er legio andere situaties waar dit van belang kan zijn. Samen met jou kijken we naar oplossingen die voor jouw situatie geschikt zijn.

Sportgerelateerde klachten

Je kunt bij ons terecht met elke sportblessure, een aantal blessures waar wij op gespecialiseerd zijn: 

Op zoek naar een sportfysiotherapeut in Nijmegen?

Bij Het Fysiolab bieden wij op-maat-gemaakte sportfysiotherapie in Nijmegen, welke jij nodig hebt, wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

Sportfysiotherapie Nijmegen