Sportrevalidatie Nijmegen

Wij bieden sportrevalidatie in Nijmegen aan. Sportrevalidatie richt zich op het herstel na een sportblessure, of de revalidatie na een operatie. Samen met jou bepalen we het einddoel: weer klachtenvrij kunnen sporten, of het bereiken van een bepaald niveau.

Sportrevalidatie in Nijmegen

Onze locatie in Nijmegen is uitgerust met state-of-the-art apparatuur waarmee we jouw herstelproces van begin tot eind kunnen in kaart kunnen brengen. Denk daarbij aan een isokinetische krachttest, of een videoanalyse van de kwaliteit van jouw bewegingen. 

Hoe werkt sportrevalidatie?

Elke revalidatie is uniek, maar globaal kunnen we een aantal fases onderscheiden. Heb je net een blessure opgelopen, of ben je recent geopereerd, dan draait de eerste fase om het herstellen hiervan. Het verminderen van pijn, zwelling en weer rustig het geblesseerde dan wel geopereerde gewricht kunnen bewegen zijn de eerste doelen. In de tweede fase beginnen we met het opbouwen van kracht, verdere beweeglijkheid en kan een start met oefeningen gericht op rennen of hardlopen aan de orde zijn. In de verdere fases werken we verder richting jouw einddoel, dit is per sport en niveau waarop je deze sport wil uitoefenen een op maat gemaakt doel. Diverse oefenvormen op basis van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en sprong- en landingsoefeningen zijn de middelen om jou naar dat doel te trainen. Indien alle testen en indicatoren die belangrijk zijn binnen jouw blessure en/of sport goed scoren, kun je weer onbezorgd sporten. We geven dan nog wel advies en training gericht op de preventie van een nieuwe blessure en leren je hoe je dit risico kunt verminderen. 

Bij welke klachten werkt sportrevalidatie?

Sportrevalidatie is geschikt voor elke hulpvraag waarbij sport centraal staat, denk hierbij aan:

  • Acute sportblessures: verzwikken, spierscheuringen, -kneuzingen en breuken.
  • Overbelastingsblessures van de: schouder, rug, heup/lies, knie, achillespees-voet
  • Revalidatie na een operatie

Op zoek naar sportrevalidatie in Nijmegen?

Bij Het Fysiolab bieden wij op-maat-gemaakte sportrevalidatie in Nijmegen, welke jij nodig hebt, wanneer jij die nodig hebt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldformulier.

sportrevalidatie nijmegen