Tarieven

Bij Het Fysiolab vinden we het belangrijk specifieke, op-maat-gemaakte, fysiotherapie te bieden welke jij nodig hebt, wanneer jij die nodig hebt. In 2021 hebben wij nagenoeg alle zorgverzekeraars gecontracteerd, dit zijn: 

 • Achmea (FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis, ZieZo, Prolife en AON);
 • VGZ ( IZA, UMC, Univé, ZEKUR, Bewuzt, IZZ, Promovendum, National Academics en Besure);
 • CZ* ( OHRA, Nationale Nederlanden en CZdirect]);
 • Menzis (Anderzorg en HEMA);
 • DSW (Stad Holland en In Twente);
 • ONVZ (PNO zorg, VvAA en jaaah);
 • EUCARE (Aevitae);
 • A.S.R. (Ditzo en De Amersfoortse);
 • Eno (Salland en Zorgdirect).

*Wij hebben geen contract met Just CZ.
De meeste fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. Indien je deze niet hebt, kun je nog steeds bij ons terecht, wij sturen dan de nota naar jou op. In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering, maar ook dan geldt dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering worden gedeclareerd. Op de volgende website: https://defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/ vind je meer informatie over zorgverzekeringen. 

Studenten

Wij begrijpen dat het leven als student al duur genoeg is en dat elke euro aan het einde van de maand zwaar weegt. Het Fysiolab streeft ernaar dat goede fysiotherapie, zonder hoge kosten, voor jou als student beschikbaar is. Een simpele zorgverzekering is er al voor een paar euro per maand, maar mocht je niet aanvullend verzekerd zijn, dan bieden we jou een gereduceerd tarief van €25,- per behandeling.
Geef bij aanmelding je studentennummer en instituut waar je studeert door en wij zorgen ervoor dat je iets onbezorgder richting het einde van de maand kunt.

Tarieven fysiotherapie

Naast de fysiotherapeutische behandeling bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor trainingsbegeleiding, techniektraining en begeleiding afgestemd op jouw sportdoelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 • Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd anders wordt het tarief van niet nagekomen afspraak in rekening gebracht
 • Behandelingen dienen direct betaald te worden (contant/pin) 
 • Facturen kunnen zelf ingediend worden bij je eigen zorgverzekeraar

Tarieven sportdiëtetiek

Vergoedingen consult sportdiëtiek

De sportdiëtist bezit een beschermde titel: diëtist, wat onder de paramedisch beroepen valt. Als paramedici is het belangrijk om kwaliteit te waarborgen. 

Een zorgverzekeraar stelt verschillende eisen aan de sportdiëtist. Zo wordt een bepaald aantal uur per patiënt beschikbaar gesteld om een persoonlijk advies te schrijven en administratieve werkzaamheden uit te voeren. De tijd welke hiervoor staat, is erg krap. Het gevolg is dat het verzorgen van een compleet persoonlijk plan bijna niet haalbaar is.

Om jou de kwaliteit, aandacht en tijd te kunnen geven welke jij nodig hebt, is ervoor gekozen om geen contracten af te sluiten met de zorgverzekeraars. Zo is er dus meer persoonlijke aandacht per individueel (sport)voedingsplan! 

Als cliënt, ontvang je de factuur zelf. Je voldoet de factuur en kan deze daarna indienen bij jouw zorgverzekeraar. (Sport-)diëtetiek valt onder het eigen risico, als deze nog niet verbruikt is, wordt het eerst hier mee verrekent. Uitzonderingen hierop zijn ketenzorg en het hebben afgesloten van een aanvullende zorgverzekering met vergoeding hierop. 

Kwaliteit

Om up-to-date te blijven over de nieuwste trends en ontwikkelingen ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, daarnaast van de Vereniging Sportdiëtisten Nederland en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (nummer: 1910379498). Het kwaliteitsregister waarborgt dat de ingeschreven paramedici aan verschillende aspecten voldoen om ingeschreven te blijven staan.

Heb je interesse in sportdiëtetiek?

Dan is het goed om voorafgaand met jouw eigen zorgverzekeraar te bellen en te vragen wat de vergoeding is voor een consult met een contractvrije diëtist. Dit verschilt namelijk per zorgverzekeraar en kan ook per kalenderjaar anders zijn. Dit kan dus betekenen dat een gedeelte van de kosten niet vergoed worden en voor eigen rekening komen.

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is in Nijmegen gevestigd binnen het Sportmedisch Centrum HAN SENECA en in Nistelrode binnen Levelfour Networks direct aan de A50.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief