Voeding

‘Sustainable nutrition to perfect perfomance.’ Naast (sport)fysiotherapie en alle diensten rondom performance kun je bij ons ook terecht voor (sport)voedingsadvies. 

Je goed voelen in je eigen lichaam is ontzettend belangrijk. Wanneer je je op fysiek en mentaal vlak goed voelt, zul je merken dat je met veel energie en focus je dagelijkse dingen kunt uitvoeren en je persoonlijke doelstellingen makkelijk(er) kan behalen! 

Tegenwoordig zijn er veel informatiebronnen die tips & tricks geven op het gebied van voeding en een gezonde leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan internet, vrienden, familie, collega’s, tijdschriften, kranten, het nieuws et cetera. Iedereen heeft dagelijks te maken met voeding, en de meeste mensen hebben dan ook een mening gevormd over de beste manier van eten en drinken om een bepaalde doelstelling te behalen. Dit maakt het niet altijd makkelijk om te ontdekken wat voor jou de beste keuzes zijn. 

Omdat iedereen anders is, andere doelstellingen heeft, een ander leefpatroon nastreeft, op een andere manier ontspant, herstelt en traint is voeding ook voor iedereen anders. Het vinden van de juiste voedingsstrategie voor jou, is daarom niet eenvoudig. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanuit Het Fysiolab samen te werken met een (sport)diëtist, zodat we een mooie aanvulling hebben op de diensten die we al leveren.

Diëtetiek

Wil jij fysiek en mentaal fit worden en blijven en je gezondheid op nummer één zetten? Marleen kan je daarbij helpen. Haar kernwaarden zijn transparantie, eerlijkheid en balans. Zij vindt het belangrijk dat jouw voedingspatroon ervoor zorgt dat je, je goed gaat en blijft voelen zonder het gevoel te hebben een streng dieet te ‘moeten’ volgen. Tijdens consulten zal zij tools, tips & tricks aanreiken waar je altijd op terug kan vallen zodat je in verschillende situaties keuzes kan maken, die jou helpen bij het behouden van je doelstellingen. Kijk ook eens bij diëtist om te zien wat Marleen voor jou kan betekenen!

Sportdiëtetiek

Ben jij een ambitieuze (top)sporter en wil je net dat beetje extra kunnen geven op de baan/ tijdens de race/ gedurende de trainingen? Dan kan Marleen je ondersteunen bij het optimaliseren van je voeding rondom en tijdens inspanningsmomenten en rustdagen. Zij vindt het belangrijk dat jij leert waarom je bepaalde keuzes maakt zodat je dit kan toepassen in verschillende situaties. 

Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van voeding tijdens lange reizen (zowel in het binnen- als buitenland), verschillende productkeuzes in de supermarkt (bind je vooral niet aan één merk, maar leer etiketten lezen en voedingswaarden herkennen) en onvoorspelbare wedstrijddagen en toernooi reeksen (hoe pas je voeding zo goed mogelijk toe om herstel en prestatie te optimaliseren?). 

Tijdens consulten geeft zij de handvatten die je nodig hebt om vocht en voeding optimaal af te stemmen op jouw wensen en behoeften. Benieuwd wat Marleen voor jou kan betekenen? Meer informatie over sportdiëtetiek.

Lichaamssamenstelling meten

Wil je nog meer weten over hoe je in elkaar zit en je voortgang? Dan kan inzicht in lichaamssamenstelling daarbij helpen. Door het monitoren van lichaamssamenstelling kunnen de resultaten worden ingezet om voedingsadvies nog beter af te stemmen op je doelstellingen. 

Marleen is gecertificeerd om deze metingen uit te voeren, te analyseren en advies te geven. Door het inzicht in de concrete cijfers, kan zij voedingsadvies nog beter afstemmen op jouw doelstellingen en zo met jou werken naar een optimale fitheid, zowel mentaal als fysiek! Kijk ook eens op de pagina lichaamssamenstelling meten voor meer informatie over wat Marleen voor jou kan betekenen.