Diëtist

Wil jij lekker in je vel zitten? Je gezondheid prioriteren en tegelijkertijd genieten van alle feestjes, bijeenkomsten en gezellige gelegenheden in het dagelijkse leven? Als diëtist kan ik jou ondersteunen bij het ontwikkelen van een gebalanceerde levensstijl! Samen ontwikkelen we een duurzaam plan waar je de rest van je leven profijt van hebt en waardoor je tools aangereikt krijgt die je kan blijven inzetten om jouw gezondheid op peil te houden!

Wanneer kan diëtetiek je helpen?

Je kan bij mij terecht voor persoonlijke/ maatwerk advisering. Jouw hoofddoelstelling is de leidraad voor ons traject. Om jouw hoofddoelstelling te behalen zullen we kleinere, haalbare doelen beschrijven waardoor je steeds een stapje verder komt en een gezonde en duurzame relatie met voeding ontwikkeld/ behoudt.  

Je kan bij mij terecht voor de volgende vragen:

  • Eetbuien en emotie-eten
  • Ketogeen voedingspatroon
  • Koolhydraatarm voedingspatroon
  • Koolhydraatbeperkt voedingspatroon
  • Ondergewicht bij kinderen en volwassenen
  • Overgewicht bij kinderen en volwassenen
  • Veganistisch voedingspatroon
  • Vegetarisch voedingspatroon
  • Voeding bij allergieën en intoleranties
  • Voeding bij verhoogd cholesterol en bloeddruk

Daarnaast ben ik inzetbaar als sportdiëtist voor recreatieve sporters en topsporters.

Werkwijze diëtetiek

Het eerste consult bestaat uit de intake, deze staat in het teken van het bespreken van je dagelijkse levensstijl. Hierbij vraag ik uit hoe jij jouw dagelijkse leven indeelt. Jouw beweeg-, rust- en voedingspatroon voeren hierin de boventoon. Dit consult neemt ongeveer een uur in beslag. Op basis daarvan wordt de start gemaakt voor jouw persoonlijke voedingsplan. 

 

Afhankelijk van jouw hulpvraag plannen we het nieuwe consult in aan het einde van de intake. De term ‘diëtist’ is een beschermde titel. Deze mag alleen gedragen worden na het afronden van de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek. Om kwaliteit te waarborgen ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Lichaamssamenstelling meten diëtetiek

Naast een persoonlijk voedingsplan biedt ik ook het meten van lichaamssamenstelling aan. Om dit te mogen doen heb ik de ISAK Level 1 cursus gevolgd. Tijdens deze cursus wordt aan de hand van internationaal vastgestelde richtlijnen geleerd om lichaamssamenstelling te meten (botbreedte, omtrekmaten en huidplooien) en te analyseren. 

Door lichaamssamenstelling te monitoren kun je meer inzicht krijgen in het verband tussen jouw lichaamssamenstelling en gezondheid (gemoedstoestand).

Op zoek naar een diëtist in Nijmegen?

Wij bieden vanuit Het Fysiolab persoonlijk voedingsadvies aan, dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar wat onze diëtist Imke voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op of meld je aan via het aanmeldformulier.

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is gevestigd in HAN SENECA.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief