Lichaams-samenstelling meten

Meten is weten is een veel gebruikte uitspraak in veel verschillende situaties. Zo ook van toepassing wanneer je bezig bent met gezondheid, het verbeteren van prestaties of met een hersteltraject. Om een compleet pakket aan te bieden is het mogelijk om je lichaamssamenstelling bij Het Fysiolab te laten meten.

Dit gebeurt middels de ISAK methode. Dit is een methode waarbij internationaal gestandaardiseerde metingen worden gebruikt om lichaamssamenstelling te meten en lichaamstype te bepalen. Door met regelmaat te blijven monitoren wat het effect van voeding, training, rust en herstel is op het lichaam, kan voeding nog beter worden afgestemd op jouw wensen en behoeftes. 

De eerste meting is een uitgebreide meting: hier worden twee botbreedtes, vijf omtrekmaten en acht huidplooimetingen uitgevoerd. Dit neemt zo’n 20 – 30 minuten in beslag. De vervolgmetingen bestaan uit alle metingen, behalve de botbreedtes, deze verandert ten slotte niet meer. Deze metingen nemen zo’n 15 – 20 minuten in beslag.

Om kwaliteit te waarborgen, is heraccreditatie vereist waardoor de metingen betrouwbaar uitgevoerd (blijven) worden.

Wil jij je lichaamssamenstelling laten meten in Nijmegen?

Wij bieden vanuit Het Fysiolab persoonlijk advies aan, dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar wat onze diëtist Imke voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op of meld je aan via het aanmeldformulier.

lichaamssamenstelling meten Nijmegen

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is gevestigd in HAN SENECA.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief