Lichaams-samenstelling meten

‘Sustainable nutrition to perfect performance.’

Ben jij benieuwd naar jouw lichaamstype en wat invloed van voeding is op jouw lichaamssamenstelling? Via ISAK Level 1 geeft Imke je inzicht in je lichaamstype en lichaamssamenstelling. Door de gegevens te analyseren en in te zetten als onderdeel van de voedingsstrategie, kan zij nog meer maatwerk leveren. Dit inzicht kan ondersteunen wanneer je bijvoorbeeld wil aankomen, afvallen maar ook als je als sporter het maximale uit je trainingen en wedstrijden wil halen. 

Hoe werkt een lichaamssamenstelling meting?

Aan de hand van 8 huidplooien, 5 omtrekmaten en twee botbreedtes wordt je lichaamstype bepaald. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie types (ectomorf, mesomorf en endomorf) waarbij je vaak een combinatie bent van twee types waarvan een type domineert. 

Ter voorbereiding van een meting hoef je niets te doen. Een eerste meting neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Hierbij worden alle bovengenoemde punten gemeten. Een vervolgmeting neemt ongeveer 20 minuten in beslag, hierbij worden niet alle metingen meer uitgevoerd. Na de meting geeft Imke toelichting over de uitkomst en zal deze per e-mail binnen 2 – 3 werkdagen aan jou terugkoppelen.

Wil jij je lichaamssamenstelling laten meten in Nijmegen of Nistelrode?

Wij bieden vanuit Het Fysiolab de mogelijkheid aan om je lichaamssamenstelling te laten meten. Ben je benieuwd naar wat onze diëtist Imke voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op of meld je aan via het aanmeldformulier.

Lichaamssamenstelling meten

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is in Nijmegen gevestigd binnen het Sportmedisch Centrum HAN SENECA en in Nistelrode binnen Levelfour Networks direct aan de A50.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief