Sportdiëtist

Ben jij een ambitieuze (top)sporter? En wil jij jouw prestaties verbeteren/ je klachten tijdens (duur)inspanning aanpakken of een hersteltraject optimaliseren? Dan kan je onder begeleiding van een sportdiëtist voeding inzetten om deze aspecten aan te pakken!

Wanneer kun je sportdiëtetiek inzetten?

Als sportdiëtist kan ik je ondersteunen bij verschillende hulpvragen. Denk hierbij aan:

  • Het optimaliseren van je sportprestaties 
  • Het ondersteunen van het herstelproject na het oplopen van blessures
  • Het verhelpen van vermoeidheid rondom en tijdens inspanning en op rustdagen
  • Het verhelpen van maag- darmklachten tijdens (duur)inspanning
  • Het monitoren van gewicht en gezondheid (esthetische sport & gewichtsklasse sporten)
  • Het monitoren van eetproblematiek

Je kan bij mij ook terecht voor reguliere diëtetiek.

Werkwijze sportdiëtetiek

Tijdens het eerste consult breng ik jouw hulpvraag in kaart waar we een hoofddoelstelling aan koppelen. Dit is de leidraad voor onze samenwerking. 

Uiteindelijk wil ik dat jij onafhankelijk van mij, de juiste keuzes kan maken op het gebied van voeding die jou verder helpen met je doelstellingen. Ook als het traject is afgerond. 

Om sportdietetiek te mogen beoefenen heb ik de post HBO Sportdiëtetiek gevolgd. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland. Op die manier blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en actualiteiten binnen de sportvoedingswereld. 

Lichaamssamenstelling meten sportdiëtetiek

Als sporter is het ontzettend belangrijk dat je, je sterk, gezond en krachtig genoeg voelt. Een seizoen (ongeacht de discipline) vergt veel van je lichaam. Soms heb je een intensieve trainingsperiode, soms moet je alles kunnen geven tijdens een reeks wedstrijden, soms zit je in een rust periode. 

Het is interessant om je leren wat je lichaam kan en wanneer je lichaam het sterkst is of misschien juist zwakker en meer kans heeft om je ziek te maken. 

Door het meten en monitoren van lichaamssamenstelling kun je na een periode van data verzamelen samen met mij achterhalen wanneer je, je ideale lichaamssamenstelling bereikt om de beste prestaties neer te zetten! Ook kun je leren over wanneer je misschien teveel vraagt van je lichaam of welke periodes je extra aandacht kan bieden aan bijvoorbeeld herstel om ziekte te voorkomen. 

Er bestaan drie lichaamstypes, je bent overwegend een mix van twee types waarvan één van beide vaak dominant is. Door deze analyse te maken kan jouw persoonlijke (sport)voedingsplan hierop worden aangesloten. 

Op zoek naar een sportdiëtist in Nijmegen?

Wij bieden vanuit Het Fysiolab persoonlijk sportvoedingsadvies aan, dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar wat onze sportdiëtist Imke voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op of meld je aan via het aanmeldformulier.

Het Fysiolab

Afspraken kunnen gepland worden van maandag t/m zaterdag. Het Fysiolab is gevestigd in HAN SENECA.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief