Sportdiëtist

Ben jij een ambitieuze (top)sporter en wil je net dat beetje extra kunnen geven op de baan/ tijdens de race/ gedurende de trainingen? Dan kan Marleen je ondersteunen bij het optimaliseren van je voeding rondom en tijdens inspanningsmomenten en rustdagen. Zij vindt het belangrijk dat jij leert waarom je bepaalde keuzes maakt zodat je dit kan toepassen in verschillende situaties. 

sportdietist nijmegen

Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van voeding tijdens lange reizen (zowel in het binnen- als buitenland), verschillende productkeuzes in de supermarkt (bind je vooral niet aan één merk, maar leer etiketten lezen en voedingswaarden herkennen) en onvoorspelbare wedstrijddagen en toernooireeksen (hoe pas je voeding zo goed mogelijk toe om herstel en prestatie te optimaliseren?). 

Tijdens consulten geeft zij de handvatten die je nodig hebt om vocht en voeding optimaal af te stemmen op jouw wensen en behoeften. 

Je kan bij onze sportdiëtiste terecht voor onderstaande onderwerpen:

  • Het optimaliseren van je sportprestaties;
  • Het ondersteunen van je hersteltraject na het oplopen van een blessure;
  • Het verhelpen van vermoeidheid rondom en tijdens training;
  • Het verhelpen van maag- en darmklachten tijdens (duur)inspanning;
  • Het monitoren van gewicht en gezondheid (esthetische- & gewichtsklasse sport);
  • Het monitoren van eetproblematiek.

Werkwijze sportdiëtetiek 

Voor het eerste consult hoef jij niets te doen. Tijdens het eerste consult breng ik jouw hulpvraag in kaart. Daar gaan we een hoofddoelstelling aan koppelen. Dit is de leidraad voor de samenwerking tussen jou en onze sportdiëtist. Het eerste consult staat in het teken van het achterhalen van jouw beweeg- rust en voedingspatroon en zal ze specifiek ingaan op voeding rondom en tijdens inspanningsmomenten. 

Op basis van de informatie wordt de start gemaakt voor het ontwikkelen van jouw persoonlijke voedingsplan. Binnen 2 – 3 werkdagen kun je jouw persoonlijke sportvoedingsplan verwachten. De duur en intensiteit van de begeleiding is afhankelijk van je hulpvraag en zal Marleen met je afstemmen tijdens de consulten. 

Wil je dat jouw voeding nog meer wordt afgestemd op jouw sportieve doelstellingen? Bekijk dan ook wat inzicht in lichaamssamenstelling voor je kan doen! 

Op zoek naar een sportdiëtist in Nijmegen?

Wij bieden vanuit Het Fysiolab persoonlijk sportvoedingsadvies aan, dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar wat onze sportdiëtist Marleen voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op of meld je aan via het aanmeldformulier.