Sportvoeding en supplementen

Vind jij het als (top) sporter belangrijk om je sportieve prestaties naar een hoger niveau te brengen? Het gebruik van sportvoeding en/ of supplementen kan je daarbij ondersteunen. Voorwaarde is echter dat de basisvoeding goed zit. 

Door Marleen haar ervaring in de praktijk te combineren met wetenschappelijke inzichten kan zij jou passend advies geven over het gebruik van verschillende producten. 

advies sportvoeding en supplementen

Wanneer sportvoeding en supplementen gebruiken?

Om je al een idee te geven: sportvoeding kan ingezet worden om minder vermoeidheid te ervaren tijdens training, je herstel helpen optimaliseren, ondersteuning bieden aan intensieve trainingsperiode of zware toernooien en ook helpen om beter te herstellen na het oplopen van een blessure. 

Supplementen kunnen ingezet worden voor twee doeleinden: het ondersteunen en verbeteren van je immuunsysteem (denk bijvoorbeeld aan het suppleren van vitamine C en/ of vitamine D). En het ondersteunen van je sportieve prestaties, denk aan cafeïne, zodat je net dat beetje extra focus hebt tijdens die ene belangrijke wedstrijd! 

Op zoek naar advies over sportvoeding en supplementen?

Wij bieden vanuit Het Fysiolab persoonlijk voedingsadvies aan, dat aansluit op jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar wat onze diëtist Marleen voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met haar op of meld je aan via het aanmeldformulier.